Dodik pozvao NATO da odbaci odluke o davanju MAP-a BiH

Dodik pozvao NATO da odbaci odluke o davanju MAP-a BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je ljude u NATO-u da odbace odluku o davanju Akcijskog plana za članstvo BiH da ne bi bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcioniraju institucije.

– Mi nikada nismo rekli da ne treba surađivati sa NATO-om. Imamo određeni oblik suradnje, mi razumijemo što je ta velika vojna integracija i spremni smo surađivati na razini na kojoj Srbija surađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto – rekao je Dodik novinarima pred početak sastanka s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, predsjednikom Poslovnog sustava Svislajon Rodoljubom Draškovićem i direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem.

Komentirajući poziv povjerenika EU za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesa Hahna članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu nije problem razgovarati i kazati što hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće što tko treba prihvatiti.

– Prvo treba izabrati vijeće ministara. Јa nemam ništa protiv da se na novo Vijeće ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da vijeće ministara o tome odlučuje, ali da netko unaprijed govori što treba odlučiti to Vijeće ministara, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće – istaknuo je Dodik.

On je dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH.

/Srna/HMS/

na vrh članka