Široki Brijeg: Fra Drago Čolak ispraćen na vječni počinak

Široki Brijeg: Fra Drago Čolak ispraćen na vječni počinak

Širokobriješki franjevac fra Drago Čolak pokopan je u nedjelju na groblju Mekovac.


Sprovodnom obredu i ukopu prethodila je sveta misa zadušnica koju je, zajedno s brojnom braćom svećenicima i brojnim vjernicima, predslavio fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Znakovito je to što fra Dragu ispraćamo na vječni počinak danas na blagdan rođenja one pod čijim je plavim plaštem živio čitav svoj život, kazao je fra Miljenko na početku svete mise.

U svojoj propovijedi se fra Miljenko osvrnuo na obveze svećenika ističući posebno tri.

Svećenik treba od svog ređenja pa nadalje govoriti o Bogu, obvezan je puku slaviti sakramente i tumačiti riječ Božju te da se svećenik ređenjem izdvaja iz svijeta, kazao je provincijal Šteko dodajući kako je fra Drago ove pobrojane stvari provodio.

I tek što si zakoračio u 73. godinu života pošao si u put vječnosti i ponio sve plodove svoga života donoseći ih pred Krista. U tvom je životu bilo puno osmjeha, ali i suza. Istinski si bio vezan uz čovjeka, obavljao mnoge dužnosti i gledao odgovoriti svim svojim zaduženjima, naglasio je fra Marinko Šakota posebno se prisjećajući ratnog vihora, tj. Domovinskog rata tijekom kojega je fra Drago djelovao u Konjicu.

Mi ti možemo reći iskreno hvala za sve što si uradio, za nošenje svoga križa bolesti. Ti si na neki sebi svojstven način zagrlio tajnu svoga križa i nosio je do jučer ujutro, do vrha svoje kalvarije – smrti, zaključio je fra Marinko.

Na kraju mise zadušnice prigodnu riječ uputio je don Željka Majića generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i fra Ivan Marić novi širokobriješki gvardijan, prenosi Jabuka.tv.

Podsjećamo, fra Drago Čolak preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u subotu u 74. godini života, 53. godini redovništva i 48. godini svećeništva.

Pogled.ba

na vrh članka