Logo
Ispiši ovu stranicu

Društvo novinara BiH osudilo napad na novinara N1 Adija Bebanića

Društvo novinara BiH osudilo napad na novinara N1 Adija Bebanića

Društvo novinara BiH osudilo je jučerašnji napad na novinara N1 Adija Bebanića i očekuje da će prema napadaču biti poduzete zakonom predviđene mjere.

– Iako su događaji oko jučerašnje Povorke ponosa u Sarajevu, kao i skupovi protiv Povorke, generalno prošli bez incidenata, te pokazali da je u BiH moguće raspravljati i o osjetljivim temama uz visok stupanj tolerancije i spremnosti na prihvaćanje drugačijeg, Društvo novinara BiH sa žaljenjem ustvrđuje da ni ovi događaji nisu mogli proći bez novog slučaja napada na predstavnike medija – navodi ova udruga u priopćenju za javnost.

Prema informacijama kojima Društvo novinara BiH raspolaže, tijekom jučerašnjeg protesta protiv Povorke u centru Sarajeva došlo je do napada na kolegu Adija Bebanića, novinara televizije N1, točnije do fizičkog kontakta s građaninom, navodno nezadovoljnim načinom izvještavanja televizije N1.

Istovremeno, navode da je brzom intervencijom policije spriječen teži incident, te da je slučaj evidentiran putem službene zabilješke.

– Očekujemo da će prema napadaču biti poduzete zakonom predviđene mjere, a javnost još jednom pozivamo da poštuju predstavnike medija i svoje eventualno nezadovoljstvo nečijim izvještavanjem izražavaju na primjeren način – navodi se u priopćenju.

Iz Društva novinara BiH podsjećaju da su sloboda izražavanja i medija osnovni temelji demokracije, bez čega je u društvu nezamisliva normalna rasprava o bilo kojoj temi.

/HMS/

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!