Dodik: Komšić u svoje ime u Velikoj Britaniji, ne u ime Predsjedništva

Dodik: Komšić u svoje ime u Velikoj Britaniji, ne u ime Predsjedništva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjedatelj i drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvuje obredu posvećenom nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu u Londonu u svoje ime, a ne u ime Predsjedništva.

“On tamo nije u ime Predsjedništva BiH, kao što ni njegova posjeta Velikoj Britaniji nije u ime Predsjedništva. Paddy Ashdown je ovdje ostao upamćen kao međunarodni predstavnik , koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte”, istaknu je Dodik, upitan da komentira Komšićevo sudjelovanje na službi organiziranoj u znak sjećanja na Ashdowna koji je umro u prosincu prošle godine.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je da je, zahvaljujući Ashdownovim aktivnostima koje su bile u maniru najgorih okupatora koji su upamćeni, BiH danas daleko od normalne zajednice.

“Odlazeći iz BiH, za sobom je ostavio desetine i stotine ljudi i njihovih obitelji kojima su zbog njegovih nakaradnih i nepravnih odluka pogažena osnovna ljudska prava. Ostavio je Daytonski sporazum na čijoj je devastaciji maksimalno radio, a baveći se političkom korupcijom iz BiH je iznio značajnu materijalnu korist”, rekao je Dodik.

Ako je BiH imala neprijatelja u svojoj poslijeratnoj povijesti , istaknuo je Dodik, onda je to bio Paddy Ashdown.

/Srna/HMS/

na vrh članka