Vitez: Svečano otvorena mini-hidroelektrana “Lašva” - video

Vitez: Svečano otvorena mini-hidroelektrana “Lašva” - video

Danas je u Vitezu svečano otvorena mini-hidroelektrana “Lašva”, snage 980 kW u vlasništvu firme G-tank iz Viteza.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni dužnosnici iz javnog života i gospodarstvenici.

G-tank doo Vitez ovlašten je obavljati djelatnost proizvodnje električne energije u proizvodnom objektu, hidroelektrana „LAŠVA“ (na vodotoku rijeke Lašve, općina Vitez) ograničene instalirane snage 980 kW i predviđene godišnje proizvodnje 5.560 MWh čiji su tehničko-energetski parametri dati FERK-u, koji je krajem osmog mjeseca izdao dozvolu za rad u trajanju od pet godina.

Nakon otvaranja objekta, vlasnik firme G-tank Ivan Gudelj rekao je novinarima da će ovaj objekt vrijedan tri milijuna KM doprinijeti kvalitetnom opskrbljivanju električnom energijom domaćih konzumenata.

“Za nas je značajno da smo u prilici da danas pustimo u rad ovaj objekt, iako su neki sumnjali da će objekt ikada biti izgrađen”, istakao je on.

Također je naveo da je u samoj izgradnji sudjelovalo dosta firmi i više stotina radnika, a što ga najviše raduje radi se o domaćim tvrtkama, tako da sav novac ostaje u BiH.

“Značaj ove hidrocentrale je što ona ukazuje na potrebu da proizvodimo čistu energiju, da razvijamo lokalne sredine, da štitimo životnu sredinu od emisije štetnih plinova koji mogu da izazovu efkt staklenih plinova, da otvaramo nova radna mjesta i da postajemo zanimljivi i za najrazvijenije zemlje svijeta“, rekao je direktor firme G-tank gospodin Ramljak, prenosi Drukčiji radio.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka