Šarović: Deklaracija SDA neprihvatljiva je i predstavlja korak unazad

Šarović: Deklaracija SDA neprihvatljiva je i predstavlja korak unazad

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je sutrašnji sastanak političkih lidera iz Republike Srpske s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu prilika da ova stranka predoči stavove o situaciji u BiH.

Šarović je rekao da je odlazak na sastanak kod Vučića bio jedna od tema današnje sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu.

“SDS će, na poziv predsjednika Vučića, sudjelovati na ovom susretu i dat ćemo svoj doprinos. Smatramo da je to važan trenutak da se u okviru dijaloga čuje i naše razmišljanje o aktualnoj situaciji u BiH jer će to biti tema koja će vjerojatno dominirati”, rekao je Šarović novinarima.

Šarović kaže da je stav SDS-a da situaciju u BiH ne treba produbljivati, niti stvarati neizvjesnost u društvu, jer to predstavlja izravnu prijetnju miru i stabilnosti u BiH.

Ustvrđujući da će na sastanku sigurno biti razgovarano i o deklaraciji SDA, koja je neposredan povod, Šarović je rekao da je stav SDS-a da je taj dokument neprihvatljiv, te da predstavlja korak unazad i u pogrešno vrijeme.

Prema njegovim riječima, slične dokumente, obično u predizborno vrijeme, objavljivali su i drugi politički subjekti u BiH, osim SDS-a, što će, također, biti rečeno na sastanku s predsjednikom Srbije.

/Srna/HMS/

na vrh članka