Gospa Mirjani u Međugorju: Djeco moja, zemaljski život je put k vječnosti, k istini i životu – mome Sinu

Gospa Mirjani u Međugorju: Djeco moja, zemaljski život je put k vječnosti, k istini i životu – mome Sinu

Gospina poruka preko vidjelice Mirjane Dragičević Soldo kod Plavog križa na Podbrdu u Međugorju, na blagdan Svetih anđela čuvara, u srijedu 2. listopada 2019.

Draga djeco, volja i ljubav Nebeskoga Oca čine da sam tu među vama da vam majčinskom ljubavlju pomognem rastu vjere u srcu, da biste uistinu mogli shvatiti svrhu zemaljskoga života i veličinu nebeskoga. Djeco moja, zemaljski život je put k vječnosti, k istini i životu – mome Sinu. Tim putem vas želim povesti. 

Vi, djeco moja, vi koji uvijek žeđate za više ljubavi, istine i vjere, znajte da je samo jedan izvor s kojega možete piti – pouzdanje u Nebeskoga Oca, pouzdanje u Njegovu ljubav. Prepustite se u potpunosti Njegovoj volji i ne bojte se. Sve ono što je najbolje za vas, sve što vas vodi k vječnom životu, bit će vam dato. Shvatit ćete da svrha života nije uvijek htjeti i uzimati, već ljubiti i davati.

Imat ćete istinski mir i istinsku ljubav, bit ćete apostoli ljubavi, činit ćete vašim primjerom da ona moja djeca koja ne poznaju moga Sina i Njegovu ljubav požele upoznati ga. Djeco moja, apostoli moje ljubavi, klanjajte se sa mnom mome Sinu i ljubite ga iznad svega. Uvijek nastojte živjeti u Njegovoj istini.
Hvala vam.

Od utorka smo, inače, ušli u mjesec listopad – Gospin mjesec. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo dobili. Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu, kažu iz međugorskog župnog ureda pozivajući da ''zahvalimo Dobrome Gospodinu na svemu što nam je po zagovoru Kraljice mira udijelio''.

Molitva krunice u crkvi svetog Jakova u Međugorju svake je večeri u 17 sati. Večernja sveta misa je u 18 sati. Molitva krunice na Podbrdu je nedjeljom u 14 sati, a Križni put na Križevcu petkom, također, u 14 sati.

U petak, 4. listopada je svetkovina svetog Franje Asiškoga, utemeljitelja triju franjevačkih redova. U četvrtak, 3. listopada nakon večernje svete mise je obred preminuća svetog Oca Franje.

Iz župnog ureda pozivaju sve župljane na ovaj molitveni susret, posebice one koji pripadaju velikoj franjevačkoj obitelji: časne sestre franjevke, članove Trećeg svjetovnog reda (trećare), te Framu.

Dodajmo na kraju da Marijine ruke traže volontere iz župe Međugorje. Dragi mladi, odazovite se na ovaj poziv i budite volonteri ove vrijedne udruge koja pomaže siromašnima i potrebnima kako u našoj župi tako i izvan nje po cijeloj Hercegovini, a i šire. To će vas obogatiti i učiniti da vaša ljubav raste.

Humanitarna udruga „Marijine ruke” osnovana je u srpnju 2016. u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge, u župi su Međugorje tri godine djelovali kao Ured za potrebite. Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: „Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, dječice, vaša srca i neka vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu stvoritelju.” (Gospina poruka 25. rujna 2004.)

misija / medjugorje-info

na vrh članka