VSTV BiH: Diana Kajmaković i Milanko Kajganić imenovani na pozicije zamjenika glavne tužiteljice

VSTV BiH: Diana Kajmaković i Milanko Kajganić imenovani na pozicije zamjenika glavne tužiteljice

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) donijelo je odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Bosne i Hercegovine, Diana Kajmaković i Milanko Kajganić imenovani su na pozicije zamjenika glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici; Ankica Čuljak, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom; Muhamed Vejzović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku i Jasmina Miljković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši.

Na razini Republike Srpske, imenovani su Muhamed Gruhonjić, na poziciju zamjenika glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini i Stanko Nuić, zamjenika glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnašaju dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. studenog 2019. godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

/HMS/

na vrh članka