Bevanda demantirao medije povodom tekstova o pokrenutoj tužbi protiv Zvizdića

Bevanda demantirao medije povodom tekstova o pokrenutoj tužbi protiv Zvizdića

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda demantira pojedine medije zbog tekstova pod naslovima: „ Bevanda tužio Zvizdića za odluku koju je donijelo cijelo Vijeće ministara“ u kome su iznesene neistine o ministru i Ministarstvu na čijem je čelu.

“Niti jedan argument ne postoji za to što tvrdite u naslovu niti se trudite da to dokažete i obrazložite u tekstu, a posebno je neshvatljivo da niste ni pokušali nazvati nekoga u Ministarstvu financija i trezora BiH i provjeriti informacije.

S obzirom na to da sam više puta ignorirao zlonamjerna pisanja o meni, ovog puta posvetit ću dužnu pažnju kleveti koju iznosite ne samo o meni kao ministru financija i trezora BiH nego i Ministarstvu u kome rade profesionalci i odgovorni službenici.

Kada dokažete to što pišete u pomenutom tekstu da je„ kaznena prijava protiv Denisa Zvizdića pokrenuta iz Ministarstva financija i trezora BiH (ministar Vjekoslav Bevanda), a odnosi se na navodnu zlouporabu ovlasti…“ onda za takvu tvrdnju morate iznijeti određene argumente.

To što mediji objavljuju anonimne kaznene prijave i citiraju nešto što je tamo navedeno može biti predmet vašeg slobodnog i zlonamjernog tumačenja u internim razgovorima novinara i njihovih sugovornika, ali ne može biti tvrdnja javno objavljena na portalu koji dnevno broji tisuće pregleda.

Tekstovi i naslovi bez ijednog argumenta možda jesu način da se lakše dođe do zarade, ali sigurno nisu profesionalno i objektivno informiranje javnosti.

Postoje pravila ponašanja u svemu pa i o javno izgovorenoj riječi i, ovog puta, dokazat ćete na sudu to što tvrdite u spomenutom tekstu.

Samo površan pregled naslova na portalima ukazuju na to da vas ne zanimaju činjenice već obračun sa mnom, točnije s mojom političkom strankom i tu bitku možete nastaviti, ali u to ne možete miješati državne službenike Ministarstva financija i trezora BiH koji odgovorno obavljaju svoj posao i nisu dužni trpjeti politička prepucavanja.

Zahtijevam od Vas da moj demanti objavite u cijelosti na portalima jer ću satisfakciju potražiti na nadležnom sudu, priopćio je Bevanda.

/HMS/

na vrh članka