Grubeša: Prvi zatvorenici u državni zatvor ulaze sredinom 2020. godine - video

Grubeša: Prvi zatvorenici u državni zatvor ulaze sredinom 2020. godine - video

Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine za N1 je potvrdio da je Vijeće ministara Bose i Hercegovine konačno usvojilo pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta za prvi državni zatvor u BiH.

Grubeša je kazao da je zatvor suštinski stavljen u funkciju, te da je sada na službenicima da se raspiše natječaj za prijem zaposlenika.

“Onda ide obuka, nakon toga će doći i prvi zatvorenici”, kazao je Grubeša.

Na pitanje kada će državni zatvor imati prve zatvorenike – odgovorio je:

“U petom ili šestom mjesecu sljedeće godine ćemo imati prve zatvorenike u prvom državnom zatvoru.”

To je najizglednija opcija, poručio je Grubeša.

“Dinamika nam omogućava da to tako bude. Sada imamo upravnika, koji će raditi u zatvoru. Po našim procedurama natječaj ne bi trebao trajati duže od četiri mjeseca. Više nema prepreka”, izjavio je za N1.

Zbog čega se sve čeka ovoliko dugo – ministar pravde BiH je kazao da bi bio najsretniji kada bi mogao reći tko je odgovoran.

“Odgovornost moramo preuzeti svi. Puno je nepovjerenja bilo. Mi na razini BiH nemamo zatvora, morali smo voditi računa o svakom koraku. Trebalo je mnogo kompromisa”, kazao je u Danu uživo na N1.

Josip Grubeša je između ostalog kazao da do sada u Vijeću ministara nikada nije imao priliku glasovati da se ANP uvrsti na dnevni red. On je rekao da ministrica Pendeš to predloži svaki put, ali se ANP nikada nije našao na draftu.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka