PR Days Mostariensis

PR Days Mostariensis

U povodu četvrte međunarodne znanstveno-stručne konferencije „PR Days Mostariensis 2019.“ održana je konferencija za medije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Organizacijski odbor predstavio je program konferencije i predavače, stručnjake i praktičare odnosa s javnošću. Na konferenciji su sudjelovali: prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Nino Ćorić, predsjednik Organizacijskog odbora i doc. dr. Davorka Topić Stipić, član Organizacijskog odbora. 

''Ono što je ove godine novina u odnosu na prošle godine, je da unaprijeđujemo sadržajno konferenciju i imamo puna tri radna dana aktivnosti i programa. Ove godine bit će sajam stručne literature  koji će se događati sva tri dana, gdje ćemo imati četiri nakladnika koji dominantno obrađuju područje odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija. Konferencija će započeti studentskim panelom na kojem će sudjelovati studenti predstavnici fakulteta sa sedam sveučilišta iz tri države. Najbolja prezentacija će biti nagrađena. Na taj način potičemo i ono što je misija između ostaloga PR Days, a to je rad mladih u oblasti znanstvenog istraživanja u području tema kojima se bavi konferencija'' istaknuo je prof. dr. sc. Nino Ćorić.

''Sama činjenica da kao rektor Sveučilišta u Mostaru sudjelujem na najavi ovako važnog znanstvenog stručnog skupa govori koliko je nama važan ovaj skup. Kada smo ga osmišljavali rekli smo želimo postati lideri akademskog proučavanja komunikacijskih znanosti posebno polja i područja, a najviše grane odnosa s javnošću. To je bio naš cilj i ja bih se usudio reći da smo već uspjeli na ovoj četvrtoj konferenciji'' naglasio je prof. dr. Zoran Tomić rektor Sveučilišta u Mostaru. 

Rektor Tomić je također istaknuo ''Ponosan sam da ovdje ne možemo reći da je to samo naša konferencija, primarno je bosanskohercegovačka, regionalna, svjetska, međunarodna konferencija koja je platforma za vrlo ozbiljne razgovore na ozbiljnu temu ove godine Kriza i krizno komuniciranje''.

Tema ovogodišnje konferencije je Kriza i krizno komuniciranje i bit će obrađena kroz 60 različitih radova. Novost ovogodišnje konferencije je Sajam stručne literature, gdje će biti predstavljena djela vodećih nakladničkih kuća iz oblasti odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, a iz nakladničkih kuća obećavaju sajamski popust prilikom kupovine knjiga. Osim toga, bit će održane i promocije knjiga iz navedenih područja.

Studentska sekcija će ove godine okupiti predstavnike sveučilišta iz Banje Luke, Osijeka, Beograda, Dubrovnika i Mostara koji će se natjecati u prezentiranju i analizi krize i kriznog komuniciranja na praktičnim primjerima.
 Program PR Days ove godine sadrži sedam sesija.  Uključuje brojna predavanja profesora sa drugih sveučilišta, a neki od njih su prof. Milica Stanković koja dolazi s Univerziteta u Beogradu, prof. Emina Ajvaz s Fakulteta humanističkih nauka s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, prof. Bogdanić koji dolazi s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banja Luci i brojni drugi stručnjaci. Domaćin studentima će biti Studentska udruga odnosa s javnošću Sveučilišta u Mostaru (PRUMO). Organizacijski odbor će i ove godine dodijeliti priznanja pojedincima koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija u jugoistočnoj Europi. 

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka