Vlada HNŽ će se izjasniti o zahtjevu Sindikata zdravstvenih djelatnika 18. studenog

Vlada HNŽ će se izjasniti o zahtjevu Sindikata zdravstvenih djelatnika 18. studenog

Oko prosvjeda zdravstvenih djelatnika danas su se oglasili i iz Vlade HNŽ. Njihov dopis prenosimo u cijelosti:Budući da je bilo više vaših upita oko današnjeg štrajka upozorenja uposlenika u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, o kojem se dosta može pročitati i zaključiti i iz priopćenja sindikata uposlenih u zdravstvu i zdravstvenih djelatnika, možemo vas obavijestiti o slijedećem:

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije ponudila je Nezavisnom sindikatu zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar produljenje važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ/K za još jednu godinu.

Kako Nezavisni sindikat nije prihvatio prijedlog Vlade o produljenju Kolektivnog ugovora, na 108. sjednici, Vlada je započela raspravu o Informaciji koju je o tomu priredilo resorno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi koje vodi pregovore.

Nakon što Vlada, na nastavku sjednice koji će se održati u ponedjeljak 18. studenog 2019. godine, okonča raspravu o započetoj točki dnevnog reda, javnost će biti informirana o zaključcima koji su doneseni.

Pogled.ba

na vrh članka