Dalipagić: Prijevoznici se susreću s brojnim administrativnim problemima, MKiP im kontinuirano pomaže

Dalipagić: Prijevoznici se susreću s brojnim administrativnim problemima, MKiP im kontinuirano pomaže

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić otvorio je manifestaciju Tradicionalni susreti međunarodnih cestovnih prijevoznika Bosne i Hercegovine koja se održava u Sarajevu, a organizira je Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tom prigodom, zamjenik Dalipagić je istaknuo kako smo svjedoci turbulentnog vremena u kojem živimo, što je naročito izraženo u poslovnim procesima prometnog sektora i ogleda se u nedostatku kvalitetne radne snage, administrativnim problemima na granicama, a najviše na onim s Europskom unijom.

„Geoprometni položaj Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regije značajan je u prometnom sustavu Europe. U tom smislu, Ministarstvo kontinuirano poduzima aktivnosti na unaprjeđenju cjelokupnih uvjeta za odvijanje međunarodnog cestovnog prijevoza kako izravnim tako i neizravnim aktivnostima. Gradnjom međudržavnih mostova Svilaj i Gradiška s Republikom Hrvatskom i Bratunac sa Srbijom i njihovim stavljanjem u funkciju znatno će se povećati brzina prelaska granica. Aktivnosti na polju provedbe elektroničkog potpisa koji je pušten u upotrebu također će znatno povećati brzinu protoka dokumentacije,“ rekao je zamjenik Dalipagić.

Na kraju je zamjenik Dalipagić naglasio da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH kontinuirano pomaže prijevoznike.

S tim ciljem, Ministarstvo je razvilo portal namijenjen prijevoznicima, vozačima, kontrolnim tijelima, kao i svim drugim subjektima koji traže ažurirane, pouzdane i točne informacije za oblast međunarodnog i međuentitetskog cestovnog prijevoza putnika i tereta.

/HMS/

na vrh članka