Vučić krajem mjeseca dolazi u BiH da otvori tvornicu koja će zaposliti 100 radnica

Vučić krajem mjeseca dolazi u BiH da otvori tvornicu koja će zaposliti 100 radnica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak nakon sastanka s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom da će 29. siječnja doći u posjetu Drvaru kako bi otvorio pogon tvornice Jumko koja će proizvoditi tkanine, konfekciju i trikotaže.


"Razgovarali smo o onome što smo obećali građanima Drvara. Ja ću 29. siječnja biti gost tamo u Drvaru. Kompanija Jumko otvorit će pogon u tom gradu i pomoći ćemo našem narodu. Sretan sam što ću otići tamo, sretan što ću obići i Mrkonjić Grad", rekao je Vučić.

On je istakao i da će u Drvaru biti otvorena poslovnica Komercijalne banke.

"Obećano smo ispunili i ti ljudi će imati nešto lakši život", rekao je Vučić.
Predsjednik Srbije je kazao kako je zahvalan zbog otvaranja tvornice u Drvaru, jer smatra da u Federaciji BiH živi srpski narod koji je veoma siromašan.

"Zajednička je obaveza i Dodikova, i moja, Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Zorana Tegeltije, Ane Brnabić, da uradimo sve i da našim ljudima pomognemo", rekao je Vučić.

Dodik je također iskazao zadovoljstvo što je Srbija uložila financijska sredstva u razvoj Općine Drvar te izjavio da će u novoj tvornici raditi 100 osoba.

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta ocijenio je danas da je od izuzetnog značaja to što će u Drvaru biti otvoren pogon tvornice
"Jumko", jer će se poboljšati uvjeti života stanovnika.

"Ovo je prekretnica i događaj od izuzetnog značaja za opstanak srpskog naroda u Drvaru. Sigurno je da će otvaranjem radnih mjesta biti stvoreni uvjeti za opstanak mladih", rekao je Broćeta Srni.

Broćeta je istakao da će biti nastavljena realizacija različitih projekata važnih za razvoj općine Drvar.

"Imamo najavu vlada Srbije i Republike Srpske da će u Drvaru biti realizirani značajni infrastrukturni projekti, ali i otvoreni još neki proizvodni pogoni, što je neprocjenjivo", naglasio je Broćeta.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka