Bošnjaci izgubili političku kontrolu nad pravosuđem

Bošnjaci izgubili političku kontrolu nad pravosuđem

Najpopolarniji radikalni islamistički portal u BiH Saff.ba u svom tekstu "Milan Tegeltija se poigrava bošnjačkom politikom" priznao je gubitak bošnjačke političke kontrole nad pravosuđem i kampanje koje se provode protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

U tekstu ističi da se predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Milan Tegeltija sve otvorenije ismijava s bošnjačkom politikom. On efikasno i s lakoćom savlada svaku kampanju koja je usmjerena prema njemu. Toliko je efikasan da se stječe dojam da mu nitko ništa ne može.

Smatraju da je pravosuđe je jedan od najbitnijih stupova od kojeg zavisi stabilnost BiH.

- Dolaskom Milana Tegeltije na čelo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bošnjaci su potpuno izgubili utjecaj u ovom prevažnom segmentu BiH. Na čelu Ministarstva pravde je Hrvat, na rukovodećim pozicijama Suda i Tužiteljhstva BiH su Srbi, Hrvati i ostali, a Bošnjaka nema ni na mapi. Naravno, Tegeltija je najzaslužniji što Bošnjaci nisu mogli dobiti nijednu rukovodeću poziciju u Sudu i Tužiteljstvu - naglašava se u tekstu, prenosi RTRS.

Oni navode da se Milan Tegeltija nedavno drsko pohvalio beogradskim medijima kako je njegovim dolaskom SDA izgubila utjecaj nad pravosuđem.

- Također, kao jednu od velikih promjena nakon svog dolaska, Tegeltija je istaknuo značajno povećan broj procesuiranja boraca tzv. Armije RBiH za navodne zločine. Ovo je samo jedan primjer koliko štete se nanosi BiH i Bošnjacima zbog gubitka kontrole u pravosuđu - piše Saff.ba.

Navode da je na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH čak 31 zastupnik bio protiv davanja podrške Izvješću Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

- Parlamentarci su žestoko kritizirali nedolazak predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije na posljednju sjednicu Zastupničkog doma PSBiH na kojoj se raspravljalo o izvješćima VSTV-a BiH za 2017. i 2018. godinu. Tegeltija nije prisustvovao ni na sjednici prošlog saziva Zastupničkog doma kada se raspravljalo o VSTS-u. Njegov odgovor na ovakvo glasanje i sve prozivke je ponovno bio isti, on se ismijava sa svima. Tegeltija je poručio bh. parlamentarcima da ne razumiju podjelu vlasti i da ne znaju što je pravosuđe - zaključuje se u tekstu ovog portala.

Dnevnik.ba

na vrh članka