Dodik: Šarovića samo jedva odvojili od fotelje u Sarajevu, on je Izetbegovićev poslušnik

Dodik: Šarovića samo jedva odvojili od fotelje u Sarajevu, on je Izetbegovićev poslušnik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović bilo što naučio u višedesetljetnom političkom radu, bar bi znao da se narod ne može prevariti jeftinim podvalama o stenogramu iz koga se izvadi rečenica, a ne pročita i ne pokaže cijeli sadržaj."Jedva smo ga odvojili od fotelje, za koju nije imao legitimitet, a sjedio je u njoj punih pet godina i sve vrijeme radio protiv interesa svog naroda koji ga je, kao i sve nas, birao u Republici Srpskoj. Od tada ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost", rekao je Dodik upitan da prokomentira Šarovićevu izjavu kako je, nakon što je "procurio" u javnost stenogram sa sastanka veleposlanika Kvinte i članova Predsjedništva BiH jasno da je "Programom reformi trasiran put u NATO".

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je kako je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS-u i PDP-u i upitao zašto su šutjeli do sada.

"Zar misle da je narod tako naivan da može povjerovati da sam im poslao bilo što što može meni nanijeti političku štetu. Podvale u vezi sa smislom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a po svim razinama i ne mogu sakriti činjenicu da je osobno Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Viskog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak", istakao je Dodik.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka