Dodik: Prekinuti projekti sa kineskim tvrtkama, posljedice koronavirusa na ekonomiju će biti ogromne

Dodik: Prekinuti projekti sa kineskim tvrtkama, posljedice koronavirusa na ekonomiju će biti ogromne

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako su zaustavljeni svi projekti koji su se vodili sa kineskim tvrtkama, te ocijenio da će posljedice zbog koronavirusa biti dramatične na ekonomije svih zemalja.Dodik je istaknuo kako je veoma važna pravovremena reakacija kada je riječ o ovom virusu, što je u Srpskoj učinjeno kao i u Srbiji.

Govoreći o auto-putu prema Srbiji kao kapitalnom projektu, Dodik je ocijenio kako je interes Turske sudjelovati u financiranju izgradnje auto-puta kroz BiH da skine etiketu da podržava samo jednu stranu u BiH već sve.

Dodik je rekao kako su kada je riječ o auto-putu koji će spojiti Republiku Srpsku i BiH sa Srbijom potpisani međudržavni sporazumi.

"To je kružni tok koji smo predvidjeli kroz dogovor sa Turskom, od Višegrada do Istočnog Sarajeva to je ono što ide kroz Republiku Srpsku, onda ide kroz Sarajevo do Tuzle i dalje koliko traje Federacija, a ostali dio je od Brčko distrikta do granice sa Srbijom", podsjetio je Dodik, te napomenuo da se u Srpskoj provodi proces projektiranja i priprema zemljište.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka