U BiH do daljnjeg ne mogu ući državljani Njemačke, Švicarske, Italije, Belgije...

U BiH do daljnjeg ne mogu ući državljani Njemačke, Švicarske, Italije, Belgije...

Vijeće ministara donijelo je danas odluku kojom se zabranjuje ulazak stranim državljanima u BiH sa područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa, posebno iz kineske provincije Wuhan, Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, NJemačke, Austrije, Španjolske, Švicarske i Belgije.Odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH donesena je danas na telefonskoj sjednici na prijedlog Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara.

Odlukom se propisuju dodatni uvjeti za ulazak stranaca u BiH, koji se odnose na zabranu ulaska stranaca koji dolaze sa određenih područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa radi sprečavanja širenja i suzbijanja koronavirusa, kao i posjedovanje određene vrste putne isprave.

"Stranac može ući u BiH isključivo sa važećom putovnicom, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak Granična policija BiH, na zahtjev stranca, izdaje rješenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima", priopćeno je iz Vijeća ministara.

Zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova u Vijeću ministara da o realizaciji ove Odluke informira diplomatsko konzularna predstavništva.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka