Na sjednici Vijeća ministara BiH odobrena evakuacija bh. građana iz Italije

Na sjednici Vijeća ministara BiH odobrena evakuacija bh. građana iz Italije

Vijeće ministara BiH danas je na telefonskoj izvanrednoj sjednici donijelo Odluku o evakuaciji državljana Bosne i Hercegovine iz Republike Italije i za te namjene odobrio 50 tisuća KM iz tekuće budžetske rezerve.Za povratak svih državljana BiH koji se, prema evidenciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, trenutno nalaze u Italiji, u narednih dan - dva bit će osiguran čarter let na relaciji Sarajevo - Rim - Sarajevo. Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta.

Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantin u mjesto koje je u skladu s njihovim mjestom prebivališta.

Zadužuje se Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da pripremi nadležnim tijelima spiskove državljana koji će doputovati u Bosnu i Hercegovinu s njihovim mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini radi upućivanja u karantene, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka