Čović: Nabava respiratora ima obilježja organiziranog kriminala

Čović: Nabava respiratora ima obilježja organiziranog kriminala

Predsjednik HDZ-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović dao je intervju „Dnevnom avazu“ u kojem je, između ostalog, komentirao aferu u vezi s nabavkom respiratora za Federaciju. On poručuje da se odgovorni moraju procesuirati.-Očito je da se ovdje govori o kaznenom djelu, pa čak i o obilježju organiziranog kriminala, ali pustimo nadležene institucije da se brinu o tome. Dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora najoštrije su osudili ovakvo postupanje, profiterstvo, kao i konstantna nastojanja netransparentnog djelovanja - poručuje Čović. 

Ističe da je napravljeno niz propusta, kao i nepoštivanje zakonskih procedura.

- Također, upozoravali smo i na netransparentnu izmjenu sastava federalnog stožera Civilne zaštite, i vidite gdje nas je to dovelo. Upravo je taj stožer bez stručnih konzultacija i uključenog medicinskog kadra, stručnjaka, odlučivao u njihovo ime i vidite posljedice takvog djelovanja. 

Ovo je ozbiljan propust, radi se o ljudskim životima, zdravlju ljudi i funkcioniranju čitavog zdravstvenog sektora u BiH. Ovdje institucije moraju odraditi svoj posao, posebno Tužiteljstvo BiH. Moraju se utvrditi sva netransparentna postupanja i propusti pri nabavi respiratora, u ovome očiglednom kaznenom djelu. Ukoliko se dokaže krivnja, moraju se procesuirati svi oni koji su sudjelovali u ovome - zaključuje Čović.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka