SIPA predala izvještaj o pretresima u FUCZ-u i tvrtki "Srebrena malina" Sudu i Tužiteljstvu BiH

SIPA predala izvještaj o pretresima u FUCZ-u i tvrtki "Srebrena malina" Sudu i Tužiteljstvu BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) predala je Sudu i Tužiteljstvu BiH izvještaj o pretresima u Federalnoj upravi civilne zaštite i firmi "Srebrena malina".


"Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama u vezi s radnjama od 5. svibnja, odnosno pretresima koji su izvršeni na području Sarajevske županije, predati je Tužiteljstvu i Sudu BiH, s prilozima", kazao je za Klix.ba glasnogovornika SIPA-e, Luka Miladinović.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e su prilikom pretresa iz Federalne uprave civilne zaštite i firme "Srebrena malina" izuzeli jednu računarsku jedinicu, laptop, poslovnu dokumentaciju i podatke pohranjene u računarima, a koji bi trebali pomoći u istrazi o nabavi 100 respiratora iz Kine.

Tužiteljstvo BiH preuzelo je od županijskog Tužiteljstva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi s uvozom respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 milijuna KM.

Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija "Srebrena malina", koja nije specijalizirana za trgovinu medicinskom opremom.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka