SDP BiH: Nikakva revizija slavne Narodnooslobodilačke borbe neće proći

SDP BiH: Nikakva revizija slavne Narodnooslobodilačke borbe neće proći

SDP BiH, stranka sljednica Saveza komunista BiH, koja je svoj “antifašizam” manifestirala formiranjem vlasti u Federaciji BiH bez izabranih predstavnika hrvatskog naroda, te podupiranjem Željka Komšića da bošnjačkim glasovima majorizira Hrvate u BiH, oglasila se priopćenjem za javnost u povodu mise za žrtve zločina komunističke jugoslavenske vojske na Bleiburškom polju i križnim putevima, na kojima je, bez suda i suđenja, pobijeno desetine tisuća ljudi, pripadnika Vojske NDH, domobrana, ali i žena, djece i staraca.

-Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje najavu održavanja mise u Sarajevu za ubijene na Blajburškom putu, kao jedan od posljednjih činova revizije historije iz Drugog svjetskog rata i to u osvit proslave 75. godina od pobjede nad fašizmom, priopćeno je iz SDP BiH.

“Nikakva revizija slavne narodnooslobodilačke borbe neće proći. SDP će se uvijek i svakom prilikom boriti protiv ovakvih bijednih pokušaja krivotvorenja povjesti. Nećemo pasti pod pokušaje sakrivanja jasnih zločina uspostavljenog državnog ustaškog aparata u skute religije. Nećemo dopustiti reviziju, jer danas nitko ne propituje akcije De Gola, koji je jednako reagirao na kvislinge u Francuskoj”, naveli su oni, navodi se u priopćenju SDP BiH.

/HMS/

na vrh članka