Dunović: Ne smijemo dozvoliti pretvaranje mise u odavanje počasti žrtvama komunističkog režima

Dunović: Ne smijemo dozvoliti pretvaranje mise u odavanje počasti žrtvama komunističkog režima

Napadima na kardinala Vinka Puljića zbog najave slavljenja mise za žrtve Blaiburga i križnog puta bošnjačkih stranaka i političara pridružio se i Komšićev potpredsjednik F BiH Milan Dunović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U stanjinističkom maniru Dunović je u priopćenju za javnost naveo kako “ne smijemo dozvoliti da se najavljena, kako je naziva, “Bleiburška misa” u Sarajevu pretvori u odavanje počasti “žrtvama komunističkog režima”, jer svi oni koji tako misle, po Dunoviću pokušavaju reći da su građani BiH u Drugom svjetskom ratu bili na strani fašizma, te nas poslije toliko godina na silu stavljaju na pogrešnu stranu povjesti”, naveo je Dunović.

Po Dunoviću “ne postoji način da se u istoj rečenici spominju antifašizam i žrtve “totalitarnog ili komunističkog režima”, koje Dunović naziva takozvanim.

-Vjerski velikodostojnici moraju biti vrlo oprezni kod svojih podmuklih nakana da manipuliraju povješću”, naveo je Dunović, u jednoj od najodvratnijih izjava.

Za potpredsjednika Federacije BiH, koji bi određvao kako se trebaju služiti mise, tisuće ubijenih ljudi od strane komunističkog režima nisu žrtve, niti je zločin kojeg su počinili komunisti, ubijajući bez suda i suđenja, zločin.

/HMS/

na vrh članka