Broj ulazaka u BiH drastično uvećan samo dan nakon ukidanja samoizolacije od 14 dana

Broj ulazaka u BiH drastično uvećan samo dan nakon ukidanja samoizolacije od 14 dana

Odluka o ukidanju samoizolacije za bh. državljane koji ulaze u domovinu ukinuta je 20. svibnja, a već dan kasnije broj ulazaka u našu zemlju drastično je uvećan.

Tako je 21. svibnja u BiH ušlo više od 7.500 njenih državljana nego dan ranije.

Prema podacima Granične policije BiH, 20. svibnja na ulazu u BiH evidentirano je ukupno 8.264 osoba, od tog broja 5.002 je bh. državljana i 3.362 stranaca.

Dan kasnije, kada je odluka stupila na snagu, na ulazu u BiH evidentirane su 17.433 osobe. Bh. državljana je bilo 12.584, dok je stranaca 4.849, piše Klix.ba. 

Državljani Bosne i Hercegovine prilikom ulaska u domovinu na granici od jučer ne dobijaju rješenje o samoizolaciji, a na pojedinim graničnim prijelazima zabilježene su duge kolone vozila. Tako se na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Maljevac u određenim dijelovima dana čekalo i duže od sat vremena na ulazak u BiH.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva Goran Čerkez danas je kazao da ovaj stožer nije predložio ukidanje mjere samoizolacije u ovom trenutku, te da je ona trebala sačekati kraj mjeseca.

Podsjećamo, tijekom jučerašnjeg dana je ukinuta i samoizolacija za osobe koje su ranije ušle u našu zemlju.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović jučer je apelirao na građane da se odgovorno ponašaju s obzirom da se očekuje da će veliki broj njih doći u BiH zbog predstojećeg Bajrama.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka