Arapović: Kad je uhićivan Radončić onda je SDA aplaudirala Tužiteljstvu, a kad se uhićuje njihov dužnosnik onda je to udar na Bošnjake - video

Arapović: Kad je uhićivan Radončić onda je SDA aplaudirala Tužiteljstvu, a kad se uhićuje njihov dužnosnik onda je to udar na Bošnjake - video

Kod SDA mi se ne sviđa to što kad se hapsi Fahrudin Radončić onda oni aplaudiraju Tužiteljstvu, a kad se hapsi netko iz SDA onda je to udar na Bošnjake, izjavio je zastupnik SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH komentirajući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je uhićenje premijera FBiH Fadila Novalića “udar na Bošnjake”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Govoreći u emisiji “Iz prve ruke” RTV HB Arapović je kazao da nije zabranjeno komentirati rad pravosuđa, ali da postoji crvena linija koja se u tim komentarima ne smije prelaziti.

-Moramo biti principjeli, moramo biti konzistanti. I, ako na jednom slučaju podržavamo rad pravosuđa, neovisnost pravosuđa i vladavinu zakona, onda moramo i na svakom drugom slučaju iskazati takav stav, a ne dovoditi cjelokupni pravosudni aparat pod sumnju onda kada se to nama sviđa, kazao je Arapović.

On je naglasio da sada treba prepusti pravosuđu da radi svoj posao. Podsjetio je i na ogromnu ulogu medija u otkrivanju afere “Respiratori” i drugih slučajeva netransparetnog trošenja novca poreznih obveznika u nabavci medicinske opreme u vrijeme pandemije Korona virusa.

Osim Arapovića u emisiji “Iz prve ruke” RTV HB govorio je i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković. I Bošković i Arapović odbacili su konstrukcije medija bliskih SDA kako je u pozadini uhićenja Novalića plan HDZ-a i SBB-a da preuzmu kontrolu na Vladom Federacije.

Pogledajte snimak cijele emisije “Iz prve ruke” RTV HB.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka