Novi Travnik: Prodaju slike, palačinke i sok od aronije za pomoć misijama

Novi Travnik: Prodaju slike, palačinke i sok od aronije za pomoć misijama

Župa Presvetog Trojstva u Novom Travniku posebnu pozornost u svome pastoralnom radu posvetila je brizi za misije, posebice u lipnju i listopadu. Tako je odlučeno da ti mjeseci budu, više no drugi, posvećeni molitvi i djelima milosrđa za misije.Svaki dan kroz navedene mjesece vjernici u 17,30 mole misijsku krunicu, litanije poniznosti i molitvu za misionare, piše Nedjelja.ba.

Župnik don Anto Ledić je osnovao misijsku sekciju mladih koja uz suradnju župljana, časnih sestara i župnika realiziraju različite projekte. Ove godine odlučili su praviti i prodavati palačinke te sav prikupljeni novac poslati u misijsku središnjicu za potrebe s. Vedrane Ljubić koja je već godinama misionarka u Ugandi.

Svake nedjelje iza svetih misa mladi organiziraju "misijski bazar"  prodajući neke vrijednosti koje su donirali vjernici i župnik.

Prošle godine prodavali su umjetničke slike, lančiće i satove župnika don Ante te zaradili 3 500 KM, a ove godine na stolu će se uz umjetničke slike Marinka Šimića, vlasnika darovnog dućana Ruža u Novom Travniku, nuditi "Pratrova aronija", sok od aronije koju župnik don Anto uzgaja na rodnom Kupresu te pravi uz pomoć obitelji Bože Ćorića.

Slike, palačinci i sok od aronije odlična su kombinacija za učiniti dobro djelo, poručuju mladi iz župe Presvetoga Trojstva u Novom Travniku!

Izvor:pogled.ba

na vrh članka