Logoraši iz BiH će tražiti odštetu od Hrvatske

Logoraši iz BiH će tražiti odštetu od Hrvatske

Čelnici bošnjačkih udruga iz Bosne i Hercegovine koje okupljaju bivše zatočenike ratnih logora potvrdili su medijima u toj zemlji kako i dalje ozbiljno razmatraju mogućnost podnošenja tužbi protiv Hrvatske za naknadu nematerijalne štete.Predsjednik Saveza logoraša BiH Jasmin Mešković kazao je za televiziju N1 kako predstavnici te udruge trenutačno obavljaju konzultacije s bosanskohercegovačkim odvjetnicima, u koje će idućeg tjedna uključiti i odvjetnike iz Hrvatske.

U Hrvatskoj idućeg tjedna imamo zakazane sastanke s odvjetničkim timovima i želimo razgovarati o tim aktivnostima”, kazao je Mešković dodavši kako će konačnu odluku o tome kada i kako će eventualno podnijeti tužbe donijeti nakon što saslušaju procjene pravnih stručnjaka.

Istaknuo je kako su u Savezu logoraša BiH sigurni samo u to da neće poslušati preporuku što ju im je u utorak dao predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, pozvavši sve bivše zatočenike da za svoje patnje traže odštetu od države BiH. “Ono što je sigurno točno je da nećemo tužiti državu BiH”, kazao je Mešković.

Pogled.ba

na vrh članka