Dodjela Huawei stipendija najboljim studentima

Dodjela Huawei stipendija najboljim studentima

Jučer je na Filozofskom fakultetu u Mostaru upriličena dodjela Huawei stipendija najboljim studentima na Sveučilištu.Ukupno je dodjeljeno deset stipendija i to 7 iz područja tehničkih znanosti i 3 iz područja društvenih znanosti.

Naime, tvrtka Huawei je procjenila da je dobro nagraditi studente, nakon čega je raspisan natječaj. Stipendija je jednokratna i iznosi 1 000 eura. 

Stipendije Huaweija studentima Sveučilišta u Mostaru osigurane su zahvaljujući i HT Eronetu koji je svoje poslovne partnere iz Huaweija povezao sa Sveučilištem.

Sporazum o stipendiranju potpisan je, podsjetimo tijekom Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2016. kada se uz ostale, nazočnima obratio i predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac, koji je između ostalog istaknuo kako HT Eronet snažno podržava sve inicijative usmjerene ka razvoju i napretku Sveučilišta i potporu studentima.

Stipendije je dodjelio rektor Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić, koji je istaknuo kako se razvija suradnja s velikim brojem tvrtki koji su pokazali zanimanje za najbolje studente Sveučilišta.

„Na taj način se ponovo potvrđuje da oni studenti koji teško i marljivo rade, dobivaju zasluženu nagradu. Mi ćemo promovirati nagrađene studente i promovirat ćemo rad i trud. Zato nam je uistinu drago da smo danas imali iznimno važan susret na naše Sveučilište“ – kazao je rektor. 

U petak će također na Dan Svečilišta, biti upriličena dodjela Rektorove nagrade najboljim studentima, što će još jednom biti jasan pokazatelj isplativosti ulaganja u obrazovanje i učenje. Svi mi, poručio je rektor,  na tržištu moramo pokazati svoje konkurentne sposobnosti i znanje i boriti se unutar tog tržišta. 

Pogled.ba

na vrh članka