SDA ne odustaje: Traže žurno imenovanje Cikotića na poziciju ministra sigurnosti BiH

SDA ne odustaje: Traže žurno imenovanje Cikotića na poziciju ministra sigurnosti BiH

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) pozvao je građane da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe, jer to je jedini način da se spriječi povratak i širenje koronavirusa sa svim zdravstvenim, ekonomskim i drugim posljedicama.

Nakon današnje sjednice iz SDA je ponovo upućen poziv Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da u parlamentarnu proceduru žurno uputi prijedlog proračuna BiH s osiguranim sredstvima za održavanje općinskih izbora i saniranje posljedica epidemije koronavirusa.

– S obzirom na to da je SDA blagovremeno dostavila službeni prijedlog kandidata za ministra sigurnosti BiH, pozivamo predsjedatelja Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju da žurno u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog za imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti, kako bi se omogućilo efikasno funkcioniranje Ministarstva u očekivanom pogoršanju migrantske krize – priopćeno je.

Kolegij SDA pozdravio je dogovor stranaka o zajedničkim kandidatima za općinskog načelnika u Srebrenici i Velikoj Kladuši, te su pozivali sve ostale tzv. probosanske stranke da se pridruže ovoj inicijativi.

– Istovremeno, pozivamo sve probosanske stranke da dogovor o zajedničkom nastupu za izbore prošire na sve općine u entitetu Republika Srpska što je u interesu svih povratnika – priopćeno je danas nakon sjednice Kolegija SDA.

Odjel za branitelje Hrvatskog vijeća obrane i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora do je punu potporu Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Bugojna, ali i svim Hrvaticama i Hrvatima Bugojna i izražava najsnažniju osudu kandidature Selme Cikotića za Ministra sigurnosti BiH, podsjeća HMS.

Također, šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH – HNS, Nikola Lovrinović, kazao je danas da on neće podržati kandidaturu CIkotića za ministra sigurnosti BiH jer je, kako kaže, za njega osobno ova potez SDA čista provokacija.

/HMS/

na vrh članka