Uhićen savjetnik premijera USŽ zbog ometanja istrage o diplomama - video

Uhićen savjetnik premijera USŽ zbog ometanja istrage o diplomama - video

U akciji SIPA-e kodnog naziva „Pero“ danas je u Bihaću uhićen savjetnik premijera Unsko-sanske županije Mustafe Ružnića.

Radi se o bivšem federalnom zastupniku iz proteklog mandata i bivšem ministru za pitanje boraca u Vladi USŽ Mirsadu Topčagiću. Nakon pretresa pripadnici SIPA policije Topčagića su izveli iz zgrade Vlade s lisicama na rukama preko kojih je bio prebačen sako.

– Poštovani mediji, od strane Županijskog tužiteljstva i u suradnji s policijskom agencijom SIPA, izvršen je pretres jednog dijela prostorija zgrade Vlade Unsko-sanske županije, odnosno jednog ureda i jednog stola našeg jednog uposlenika. O čemu se detaljno radi i što je predmet istrage mi nismo trenutno upoznati, jer je nama kazano da svi ostali uposlenici normalno nastave sa svojim radom i mi smo to učinili – kazao je premijer USK Mustafa Ružnić, prenijelo je sarajevsko Oslobođenje.

Neslužbeno, Mirsad Topčagić se sumnjiči da je ometao istragu koja se odnosi na razbijanje lanca izdavača školskih diploma bez pokrića.

Podsjećamo, akcija „Pero“ je pokrenuta u studenom 2019. godine. Među uhićenima bio je i Skupštinski zastupnik u USŽ i osnivač visokoškolske ustanove “Vita plus” Cazin Admir Hadžipašić koji je s Topčagićem bio kolega u stranci A-SDA.

/HMS/

na vrh članka