HVIDRA Mostar zahvalila Nevenku Hercegu za dokazanu skrb o veteranima i stradalnicima Domovinskog rata

HVIDRA Mostar zahvalila Nevenku Hercegu za dokazanu skrb o veteranima i stradalnicima Domovinskog rata

Hvidra Grada Mostara izražava javnu zahvalnost predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenku Hercegu na njegovom ukupnom radu, a posebno kad je riječ o njegovoj dokazanoj skrbi za veteransku i stradalničku populaciju Domovinskog rata u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Kao što je prošli tjedan održao sastanke s predstavnicima ključnih hrvatskih ratnih stradalničkih udruga, predsjednik Herceg te kontakte održava u kontinuitetu tijekom cijelog obnašanja funkcije prvog čovjeka u županijskoj vlasti. On uvijek nađe vremena da sasluša naša rukovodstva, upozna se s problemima našeg članstva i pruža pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, priopćeno je iz mostarske Hvidre.

Ističu da je posredstvom Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada HNŽ-a na čelu s Hercegom dala je suglasnost na Program utroška sredstava za ovu godinu od 2.710.000 KM, a tim planom obuhvaćeno je stambeno zbrinjavanje branitelja, grantovi udrugama, pomoć programima upošljavanja i samozapošljavanja, zdravstveno osiguranje, medicinska prevencija i rehabilitacija. Dodaju i da je Vlada HNŽ dala suglasnosti i na programe sufinanciranja zapošljavanja djece poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida, te stjecanje radnog iskustva i usavršavanja djece poginulih branitelja u tom Ministarstvu.

-To je samo dio onog što je ova Vlada učinila za braniteljsku populaciju i zbog toga pružamo javnu potporu ovakvoj viziji i ovakvom odnosu županijske vlasti i njezinog predsjednika prema nama koji smo branili naše domove i našu domovinu, a većina među nama dala i svoje zdravlje i svoje živote za te svete ciljeve, priopćeno je.

Veseli ih, kažu, što vide da ova Vlada obnavlja i škole, naša igrališta, dvorane, zdravstvene ustanove i druge objekte.

-Time skrbe i o našoj djeci, a oni su naša budućnosti i naša svetinja za koju se sada borimo. Hvala dr. Nevenku Hercegu i Vladi HNŽ-a na svemu što su učinili i što čine za naše obitelji, naše članove, sve naše sugrađane, naš grad i našu županiju, priopćeno je iz Hvidra-e.

/HMS/

na vrh članka