Burno u Parlamentu BiH: Povjerenstvo oborilo trošarine

Burno u Parlamentu BiH: Povjerenstvo oborilo trošarine

Povjerenstvo za financije i proračun dalo je negativno mišljenje setu zakonskih rješenja iz oblasti trošarina. Ova informacija samo je dodatno zakomplicirala situaciju na Zastupničkom domu Parlamenta BiH, gdje se danas tijekom čitavog poslijepodneva vodila burna rasprava o trošarinama, pri čemu je velik dio vremena utrošen na brojna prepucavanja oko dnevnog reda, ali i hitnosti procedure usvajanja seta zakonskih rješenja iz ovog područja, javlja izvjestitelj Hrvatskog Medijskog Servisa.

Dio zastupnika je želio znati čiji je prijedlog na dnevnom redu, onaj Doma naroda ili Vijeća ministara, no i površnim promatranjem dalo se zaključiti kako je riječ o sukobu dvije koncepcije, odnosno dva tabora-onog koji želi uvođenje zakona o trošarinama  i onog koji se tomu od starta protivi.

Čak se četiri puta tražila stanka zbog ovog seta zakonskih rješenja, a na kraju je oko 19 sati došla informacija kako je Povjerenstvo za proračun i financije dalo negativnu ocjenu setu zakonskih rješenja koja tretiraju trošarine i cestarine.

– Povjerenstvo za financije i proračun s pet glasova upravo je oborilo Zakon o trošarinama čiji je predlagač Vijeće ministara.  Sad je jasna muljaža s hitnom procedurom, poručila je Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS-a.

/HMS/

na vrh članka