Milićević: Bukvarević je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa

Milićević: Bukvarević je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa

-Naš dragi i poštovani ministar Salko je zasigurno osoba koja je svojim radom i stavom dobila simpatije cijele Vlade Federacije BiH - kazala je na komemoraciji federalnom ministru branitelja Salke Bukvarevića, ministrica financija i potpredsjednica Vlade FBiH Jelka Milićević.  -I u vrijeme kada nismo svi isto razmišljali, naš Salko je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa. Posao koji je radio sa braniteljima uistinu nije bio lagan. Govorio je da se tu radi o pojedinačnom čovjeku, o njegovoj sudbini i da je bolje za nekoga pogriješiti i dati mu pravo koje mu možda i ne pripada, nego nekoga zakinuti za pravo koje mu pripada - istaknula je Milićević.

Takav je bio, dodala je, odgovoran, temeljit i "ljudski“ u poslu, takav je bio i za svoju obitelj.

-Prosto je neshvatljivo da je za samo deset dana preselio u drugi svijet i iza sebe ostavio puno ljudi koji ga vole, poštuju i podržavaju - kazala je Milićević.

Kako je istaknula, to je kao u stihovima pjesnika koji kažu: "Gdje ja stadoh, ti ćeš proći. Što ne mogoh, ti ćeš moći. Kud ja nisam, ti ćeš doći. Što ja počeh, ti produži. Još smo dužni, ti oduži“.

-Dragi prijatelji, svi imamo istu zadaću, da naš ministar Salko Bukvarević ostane u sjećanjima onakav kakav je i bio. Jednostavan, odgovoran i čestit čovjek Bosne i Hercegovine. Neka počiva u miru - rekla je Milićević na komemoraciji.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka