Zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Veleposlanstvo SAD-a Sarajlija osuđen na pola godine zatvora, ali uvjetno

Zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Veleposlanstvo SAD-a Sarajlija osuđen na pola godine zatvora, ali uvjetno

Sud BiH osudio je uvjetno na pola godine zatvora Tahira Čelebievskog iz Sarajeva zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela.

Čelebievski je, prema navodima iz optužnice,, 2. rujna 2019. godine prišao i ničim izazvan uputio ozbiljne prijetnje po sigurnost i vulgarne psovke prema policijskom službeniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, koji je u tom trenutku obavljao poslove i zadatke na osiguranju Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini, prenosi Avaz.ba.

No, Sud BiH je razmotrio i prihvatio kazneni nalog 1.rujna te izrekao presudu kojom je optuženi Tahir Čelebievski oglašen krivim za kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja.

– Sud je optuženom izrekao uvjetnu osudu kojom je optuženom Čelebievskom utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, te istovremeno određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine, od dana pravomoćnosti ove presude ne počini novo kazneno djelo – stoji u obrazloženju Suda BiH.

/HMS/

na vrh članka