Idući tjedan 'Dani srca u Mostaru'

Idući tjedan 'Dani srca u Mostaru'

"Dani srca u Mostaru" naziv je događaja kojim će se idući tjedan obilježiti 29. rujna - Svjetski dan srca."Dani srca u Mostaru" održat će se od 28. rujna do 4. listopada s motom "Upotrijebi srce da pobijediš bolesti srca za zajednicu, za voljene i za sebe", a sve s cilljem promocije zdravih stilova života, prevencije pušenja i drugih kardiovaskularnih faktora rizika.

U događaj su uključene brojne organizacije i udruženja građana, liječnici, medicinske sestre i studenti s oba državna sveučilišta u Mostaru, vjerske zajednice, županijski i federalni zavod za zdravstvenu zaštitu i zdravstveno osiguranje, te znanstvene akademije i fakulteti.

Određivanje stupnja rizika obolijevanja od KVB, u Domu zdravlja na Bulevaru i Domu zdravlja Stari grad Mostar, Poliklinici MDD Merhamet Mostar održat će se od 28. rujan do 2. listopada.

Virtualni znanstveni simpozij "Novine sa ESC kongresa 2020 o antikoagulantnoj terapiji-NOAK" održat će se 29. rujna od 19 sati, dok je za 4. listopada od 9.30 do 14.30 sati planiran Marš (Španjolski trg - Mali i Veliki kuk na putu ka Podveležju), s određivanjem stepena rizika za KVB građanima Mostara. 

Obilježavanje Svjetskog dana srca u Mostaru organizira Udruženje kardiologa Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Radne grupe Udruženja kardiologa BiH, a pokrovitilji su Ministarstvo zdravstva HNŽ-a, Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a i Liječnička komora i Komora medicinskih sestara i tehničara HNŽ-a i Bosansko-Hercegovačko-Američka akademija nauka i umjetnosti.

Sobzirom da je riječ o jubilarnoj, dvadesetoj godini obilježavanja, svim sudionicima akcije, Udruženje kardiologa odat će priznanje koje će se zbog covid-19 dostaviti poštom, a popis dobitnika priznanja objaviti na svojoj web stranici.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka