Ivanić: Europa nam je danas ponudila pomoć da dođemo do Izbornoga zakona

Ivanić: Europa nam je danas ponudila pomoć da dođemo do Izbornoga zakona

Pomaka u vezi sa izbornim zakonodavstvom na sastanku u Bruxellesu nije bilo, a prema riječima člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, ukoliko ih i bude, pomaci će ovisiti od SDA i HDZ-a.

“Ovo je sastanak u kojem su Europa, posebno Europska pučka stranka (EPP), vrlo jasno rekle: Mi vam pomoći da dođete do novog Izbornog zakona i riješite svoje probleme. Ne možemo raditi vaš posao, ali hoćemo vam pomoći. Hoćete li da vam pomognemo i jeste li spremni”, rekao je Ivanić novinarima nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Eeropske pučke stranke (EPP) Josephom Daulom u Briselu, prenosi TV1.

Kako je ocijenio, to je vrlo upozoravajuće ne prema jednom, drugom ili trećem političaru, nego prema BiH kao zemlji u cjelini.

“Ovako poigravanje sa cijelom ovom pričom sigurno ovdje neće biti prihvaćeno i sigurno će zakočiti BiH tko zna za koliko godina. Zato mislim kako je obveza, prije svega SDA i HDZ-a, da ponude neko rješenje, ali onda i drugih stranaka koje čine strukturu u FBiH da nađu rješenje”, pojasnio je Ivanić.

/HMS/

na vrh članka