Nedjelja, 12 Kolovoz 2018

Kršćani – 'kockari' koji uvijek dobivaju

19. nedjelja kroz godinu (B)
Suočen s mrmljanjem i nevjerom Židova – u Ivanovom evanđelju se taj naziv ne koristi za židovski narod nego za oni koji ne prihvaćaju Isusa – Isus nastavlja svoj govor o kruhu života. To je govor koji mogu prihvatiti i uživati njegove plodove, samo oni koji vjeruju: „Tko vjeruje, ima život vječni.“ Da bismo i mi mogli biti među njima, i mi se trebamo izdići iznad svojih pojmova i ljudskih shvaćanja i uzdići na višu razinu, na razinu vjere.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mons. Fisichella: Nema razloga za protivljenje učiteljstvu pape Frane

Prošlo je 25 godina od objavljivanja enciklike svetoga Ivana Pavla II. „Veritatis splendor“, posvećene svim biskupima Katoličke Crkve, u kojoj se razmatraju bitni problemi moralnoga nauka Crkve. Osim toga, iznose se razlozi za moralni nauk utemeljen na Svetom pismu i na živoj apostolskoj tradiciji. Današnji se čovjek iznova treba okrenuti prema Kristu – stoji u dokumentu – da od Njega dobije odgovor o tome što je dobro i o tome što je zlo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papina kateheza: Uspjeh, moć i novac uvijek su bili napast za čovjeka

U katehezi na drugoj općoj audijenciji nakon srpanjskog odmora, u srijedu 8. kolovoza, papa Frane nastavio je razmišljati o Božjim zapovijedima, usredotočivši se na biblijsku Knjigu Izlaska, u kojoj se govori o zlatnom teletu koje su Židovi častili u pustinji umjesto pravog Boga koji ih je izveo iz egipatskog sužanjstva.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed