Subota, 01 Rujan 2018

Prije 75 godina partizanske divizije istrijebile su hrvatsko selo Zrin

Sisačka biskupija o svom trošku i uz pomoć donacija već niz godina nastoji obnoviti sjećanje i podignuti spomen crkvu na mjestu župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu. U tom je cilju ipak učinjen izvjestan pomak. Naime, radovi na izgradnji spomen-crkve, poslije mukotrpnih vlasničkih i administrativnih postupaka, konačno su započeli u četvrtak 23. kolovoza.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Luka Vuco: Razuman čovjek vjeruje u Boga

Čovjek se susreće u hrvatskim internetskim mrežama s nevjerojatnom netrpeljivošću i mržnjom prema vjeri crkvenim ljudima i vjeronauku u školama, nazivajući ih idiotima i drugim pogrdnim i natražnjačkim nazivima.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papin vizitator za Međugorje mons. Hoser pohodio Gospu Sinjsku

Papin apostolski vizitator za župu Međugorje, umirovljeni poljski nadbiskup Varšavsko-praški, mons. Henryk Hoser, pohodio je osvih dana Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. U pratnji nadbiskupa Hosera bili su apostolski nuncij u Republici Bosni i Hercegovini, mons. Luigi Pezzuto i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Više...

Najizvrsniji je put poniznih i malenih

Razmišljam o malenosti. Mora biti da je dragocjena kad se Bog u nju obukao. Mora biti da je put do drugoga kad je sam Bog pošao njime da susretne čovjeka. Razmišljam o malenosti. Mora biti da bez nje nema svetosti, čim ju je Najsvetiji odabrao za naše spasenje.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

35 godina umjetne oplodnje u Hrvatskoj

Prva osoba rođena umjetnom oplodnjom je Engleskinja Louise Brown rođena 1978., prije 40 godina. Prva umjetna oplodnja u Hrvatskoj obavljena je 1983. u Petrovoj bolnici u Zagrebu, pet godina kasnije. U svijetu je do 2010. rođeno 6 milijuna djece izvantjelesnom oplodnjom, od čega je u Hrvatskoj oko 30.000.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

'Život je stvoren za uživanje, a ne za patnju'

Emisija Dobro jutro, Hrvatska predstavlja ljude koji su zbog posla iz inozemstva došli u Hrvatsku. Otkrit će vam tko su oni i kako su se snašli u našoj zemji. Ovoga puta predstavljamo vam veleposlanika ŠpanjolskeEduarda Aznara.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed