Četvrtak, 13 Rujan 2018

Na radne vize u Njemačkoj bh. građani čekaju 15 mjeseci

Veleposlanstvo Njemačke u 2017. obradilo je oko 17.000 zahtjeva bh. građana za njemačku vizu. BiH je zemlja koju veliki broj njezinih stanovnika želi napustiti u potrazi za boljim životom, piše Večernji list BiH. Njemačka je na prvom mjestu željenih destinacija. Do posla, čini se, nije teško doći, ali do viza jest.

Više...

Pandža: Bez potpore Vlade FBiH Aluminij neće preživjet

Generalni direktor Aluminija Dražen Pandža uputio je dramatično pismo predsjedniku Vlade FBiH Fadilu Novaliću i dopredsjednici te ministrici financija Jelki Milićević i resornom ministru Nerminu Džindiću upozoravajući kako je ta kompanija u ozbiljnim problemima zbog globalnih poremećaja i nebrige države te zatražio potporu za opstanak ovoga hercegovačkoga giganta za čiju se sudbinu vezuje 10.000 ljudi.

Više...

BiH: Migranti u Hrvatsku pokušavaju stići sve opasnijim rutama

Stotine migranata koji borave na području Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini svakodnevno pokušavaju prijeći granicu s Hrvatskom a zbog pojačanog policijskog nadzora s hrvatske strane sada su odabrali rute kroz teško pristupačne i opasne predjele poput planine Plješivice što u predstojećim zimskim mjesecima može dovesti do ljudskih žrtava, upozorili su u četvrtak iz županijske Službe gorskog spašavanja (GSS).

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed