Ponedjeljak, 17 Rujan 2018

Brata mu izmasakrirali pripadnici Armije BiH, a on odležao 4,5 godine za zločin koji nije počinio

Na stotine osoba u BiH  je osuđeno za ratne zločine, neki su priznali krivicu, a većina je tvrdila da su nevini. Međutim, u BiH za sada postoji samo jedna sudska odluka koja pokazuje da je jedan čovjek, Dragan Bunoza iz Čapljine, nevin robijao ukupno 4 godine, 5 mjeseci i 15 dana za zločin koji nije počinio i koji se sada stavlja na teret drugoj osobi.

Više...

Četnici dobili 15 godina zatvora zbog masakra civila kod Gline

Zbog ubojstva 21 hrvatskog civila u selu Joševica kod Gline u prosincu 1991. na 15 godina zatvora nepravomoćno su osuđeni ratni pripadnici srpskih paravojnih postrojbi Dušan Žarković i Bogdan Jednak, dok su zbog nedostatka dokaza oslobođeni njihovi suoptuženici George Nashid Kamal, Miroslav Malobabić i Dejan Sladović, kojima se također sudilo u odsutnosti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kako je to kad umjesto oca majka ode na pečalbu? Doznali smo od tate troje mališana iz Imotske krajine, čija je supruga već tri godine na radu u Njemačkoj

Nikada Imoćani neće, a niti mogu zaboraviti davne šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.Tada je najpoznatiji dokument bila putovnica. Masovno se odlazilo na zapad, ponajprije u ondašnju Zapadnu Njemačku. Ostajalo je na stotine obitelji od Biorina do Slivna, od Vinjana do Rastovca bez očeva, a majke same sa svekrvama i djecom. Onda je djece bilo daleko više. Pune su bile škole i one centralne i one područne.

Više...

Dr.fra Luka Marković: Bosnu nije moguće drugačije urediti nego kao federalnu zajednicu

U zadnje vrijeme sve su učestalije izjave bosansko-hercegovačkih biskupa koje upućuju na zabrinutost zbog stanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Njihov zadnji poziv upućen Hrvatima u BiH i dijaspori da se odazovu na slijedeće izbore govori o vrlo ozbiljnoj političkoj situaciji, o jednom opasnom vremenu u kojem Dodik pokušava, uz jaku podršku četničkih elemenata u Srbiji, svim silama zadržati oteto, dok se Bošnjaci beskrupulozno kao hijene okreću Federaciji pokušavajući je različitim manipulacijama osvojiti samo za sebe.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed