Subota, 22 Rujan 2018

Dubrovački biskup srednjoškolcima: Isus želi da se prestanemo žaliti

Dubrovački srednjoškolci, njihovi profesori i ravnatelji zajednički su sudjelovali na svečanom misnom slavlju povodom početka nove školske godine u dubrovačkoj katedrali u srijedu 19. rujna. Misu je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je ovom prigodom vjeroučiteljima uručio kanonske mandate za predavanje vjeronauka.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mala svijeća vjere

Okrećem se ljepoti. Odmičem misli od ružnog. Ne dopuštam da me usisa u sebe mrak. Ne bježim. Ne tražim iluziju da me osvijetli za trenutak a onda mrak bude još mračniji. Stojim posred mraka. Ali u ljepotu gledam, osvijetljena malom neugasivom vatrom plamena svijeće vjere. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Sudac: Ljudski je zadatak svaku krizu pretvoriti u šansu

Kriza bi trebala biti "potres" duši, čas otrežnjenja, poticaj u životu i snaga za rast. Kad staro više nema snage a novo ne zna gdje bi zakoračilo - ONA - KRIZA postavlja u pitanje sve ljudsko, sve smisleno, sve posloženo i ukazuje da je ono nesavršeno i te kako prolazno i nedovoljno. Zar ste mislili da nam nije kroz mnoge nedaće proći do Kraljevstva Nebeskog?

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Fra Ante Vučković: Sotona odvaja čovjeka od Boga

Neposredno nakon što je opisao Pe­trovo priznanje Isusova mesijanstva, Matej opisuje i veliko Petrovo nerazu­mijevanje Mesije. Isus je sa svojim učenicima na sjeveru zemlje, u Cezareji Filipovoj. Pitao ih je što drugi kažu tko je on. Potom je Petra, nakon njegova priznanja da je Isus Krist, na­zvao Stijenom na kojoj će biti izgrađena njego­va Crkva. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed