Srijeda, 17 Srpanj 2019

UN ukorio Mađarsku: Migrante držite kao u zatvoru

Gonzalez Morales, posebni izvjestitelj UN-a za ljudska prava migranata, pozvao je u srijedu Mađarsku da premjesti obitelji koje traže azil iz tranzitnih zona na granici sa Srbijom koje nalikuju zatvorima u druge ustanove u Mađarskoj za koje je kazao da su prazne.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Dodik: Zaustavljanje gradnje Pelješkog mosta štetno ne samo za Hrvatsku, već i za BiH i RS

Narodna skupština Republike Srpske petu posebnu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda, Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS, po kojoj je Zaključak o prihvažanju službenog stava Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske, donesen bez konsenzusa na 4. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 16. srpnja 2019. godine, veoma štetan po vitalne interese.

Više...

Zovko: Dodik je, u ovom trenutku, glas razuma koji štiti interese BiH

Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu komentirala je odluku dvojicu bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića da upute poziv Hrvatskoj da prekine gradnju Pelješkog mosta, pod prijetnjom podizanja tužbe, na što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Ddodik pokrenuo mehanizam zaštite entitetskog vitalnog interesa, o čemu će sutra raspravljati Narodna skupština RS.

Više...

Ni jednog Hrvata u većini institucija Tuzlanske županije

Zastupnica SDP-a Vedrana Petrović nakon izbora za čelne pozicije u vodstvu Skupštine Tuzlanske županije izjavila je kako je „nazdovoljna zbog toga što se Hrvatima nameće izbor po volji drugih naroda u Skupštini, umjesto da se poštuje volja ovog konstitutivnog naroda“, piše Hrvatski Medijski Servis.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed