Četvrtak, 05 Rujan 2019

Hahn: Imenovati Vijeće ministara BiH bez daljnjeg odlaganja

Povjerenik Europske unije za proširenje Johannes Hahn, uz napomenu da je formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini od suštinske važnosti za proces europskih integracija, izjavio je da se u tom kontekstu on angažirao s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine da ohrabri političko vodstvo da provedu sporazum od 5. kolovoza, priopćilo je Izaslanstvo Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Više...

Kupina liječi kardiovaskularne bolesti, poboljšava vid…

Kupina (Rubus fruticosus) je naziv za nekoliko vrsta biljaka penjačica iz roda Rubus, porodice ruža (Rosaceae). Najčešće rastu na zaštićenim mjestima uz rubove šuma, ograde, putove, uz živice ili šumarke. Danas se mnogo uzgajaju u vrtovima, ali, ako možete, radije birajte divlje kupine.

Više...

Ministarstvo branitelja: ‘Mrsić propušta naglasiti mirovine bivših pripadnika JNA kojih je 5800, a nisu niti kune uplatili u HZMO’

“Mirando Mrsić tendenciozno i zlonamjerno u kontekstu rizika za mirovinski sustav dovodi u pitanje i mirovine hrvatskih branitelja koji su mirovine stekli na temelju općih propisa, uplaćujući u mirovinski sustav 30 godina”, kažu u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Nakon HZMO-a i ministarstvo Tome Medveda reagiralo je na izjave predsjednika Demokrata Miranda Mrsića, bivšeg SDP-ov ministra rada i mirovinskog sustava, koji je izjavio kako je “budućnost građana u rukama Tome Medveda i moneta za kupovanje braniteljskih glasova”.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Zarobljeni između kazni i odavanja liječničke tajne

Iako je novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama stupio na snagu prije samo mjesec dana, obiteljski liječnici traže izmjenu odredbe prema kojoj promjenu zdravstvenog stanja pacijenta trebaju prijaviti policiji. Kažu da su zbog toga izloženi agresiji pacijenata i prekršajnom postupku te dovedeni u situaciju da krše liječničku tajnu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed