Subota, 08 Veljača 2020

Kipar Veno Jerković radi svoje životno djelo svetog Jeronima koji će na jesen biti podignut u Jeruzalemu

Oduvijek sam želio raditi svetog Jeronima Dalmatinca, govori nam akademski kipar Veno Jerković iz Kaštel Kambelovca, izabrani autor kipa u kamenu velikog sveca rodom iz Stridona u ondašnjoj rimskoj Dalmaciji, koji će u povodu 1600. obljetnice smrti jednog od najvećih crkvenih naučitelja s početka kršćanstva, biti postavljen u bazilici Usnuća Marijina na Sionu u Jeruzalemu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nadbiskup Puljić: Treba graditi porušene mostove povjerenja između muslimanskog i kršćanskog svijeta

U Zagrebu je u utorak 4. veljače počela konferencija međureligijskog i multietničkog dijaloga „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“ u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Lige muslimanskog svijeta i Hrvatske biskupske konferencije, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika Vlade Republike Hrvatske te gradonačelnika Grada Zagreba. Dvodnevna konferencija okuplja predstavnike vjerskih zajednica iz cijelog svijeta, a održava se u okviru programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biskup Uzinić: I mi kršćani ako zanemarimo kršćanske vrijednosti možemo obljutaviti

5. nedjelja kroz godinu (A)
Sol ima više funkcija. I neophodna je za život. Nazvavši svoje učenike „sol zemlje“, Isus je vjerojatno sve to imao na pameti. Ne kao pohvalu svojim učenicima, kao da bi oni nešto bolji od drugih, nego kao zadaću koju im je povjerio. To je zadaća da ovom svijetu daju smisao, odnosno da, u smislu funkcije koju ima sol, budu začin, da daju ukus svijetu. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Operirao rak dojke kod više od tisuću žena iako većina od njega nikada nije bolovala

Britanski zdravstveni sustav nalazi se u dubokoj krizi, ali nitko nije mogao niti pretpostaviti da je moguće da pomahnitali kirurg punih četrnaest godina drži skalpel i za to vrijeme operira više od tisuću žena, nerijetko bez opravdanog medicinskog razloga, pokazala je trogodišnja istraga nezavisnog nacionalnog povjerenstva koje je vodio Graham James, nekadašnji anglikanski biskup grada Norwicha.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed