Subota, 05 Listopad 2019

Ivan Trpimir Lozić: Filmskim sredstvima ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ definitivno je bolji od ‘Generala’

Magistar teologije i student 3. godine preddiplomskog studija Odsjeka za film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Ivan Trpimir Lozić, na društvenim je mrežama objavio komentar na dva filma hrvatske kinematografije o kojima se posljednjih mjeseci najviše govori. Lozić ističe da je komentar na filmove nastao služenjem filmskim i opažajnim kategorijama, a ne emotivnim podražajima neutemeljenima u samim filmovima. Komentar, uz dopuštenje autora, prenosimo u cijelosti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kako spriječiti da se odjeća ošteti u perilici rublja?

Vjerojatno se to svakome tko koristi perilicu rublja dogodilo da na opranoj odjeći koju širite na štrik uočite sitne rupice. Ne znate kako se to dogodilo, jer je bila cijela prije pranja. Naravno, prvooptužena je perilica, nisu rupe nastale same od sebe, ali evo kako to objašnjavaju stručnjaci za perilice.

Više...

Devet skrivenih razloga zašto se jako znojite

Normalno se znojenje ne smatra opasnim, pogotovo u situacijama vježbanja ili kad je jako toplo vrijeme. U tom slučaju tijelo odrađuje prirodan proces termoregulacije, ali ako se znojite u nekim drugim situacijama trebali biste posjetiti liječnika, piše Bright Side. 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed