Radio Ljubuški

Radio Ljubuški

Što je nadbiskup Puljić rekao papi Franji

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, na početku pohoda 'Ad limina apostolorum' u ponedjeljak 12. studenoga, na susretu s papom Franjom obratio se Svetom Ocu prigodnim govorom uime svih hrvatskih biskupa. S molbom „Sveti Oče, učvrstite nas i osnažite u vjeri!“, nadbiskup Puljić u tom je govoru podsjetio na višestoljetnu povezanost hrvatskog naroda i Pape kao nasljednika svetog Petra, ali i na tešku narodnu prošlost Hrvata koji su imali podršku Katoličke Crkve i blagoslov papa.

  • Objavljeno u Svijet

Hrvatski biskupi pitali Papu kad će kardinala Stepinca proglasiti svetim

U sklopu pohoda ad limina apostolorum biskupi Hrvatske biskupske konferencije susreli su se u ponedjeljak 12. studenoga s papom Franjom i u Državnom tajništvu Svete Stolice s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.
U izjavi nakon susreta predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić ocijenio je da je susret s Papom protekao u bratskom ozračju.

  • Objavljeno u Svijet

Hrvatski biskupi na misi u sv. Jeronima u Rimu uoči pohoda Ad limina

Biskupi članovi Hrvatske biskupske konferencije u zajedništvu s hrvatskom rimskom zajednicom u nedjelju 11. studenoga u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima proslavili su blagdan sv. Nikole Tavelića te sudjelovali na jesenskom susretu hrvatskih rimskih studenata. Koncelebriranu misu predvodio je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić, a propovijedao šibenski biskup Tomislav Rogić.

  • Objavljeno u Svijet
Pretplati se na ovaj RSS feed