Logo
Ispiši ovu stranicu

Jesu li ogromni dugovi glavni razlog kaotičnog razlaza grupe Colonia?

Jesu li ogromni dugovi glavni razlog kaotičnog razlaza grupe Colonia?

Kad je prije dvije godine sa suprugom Miroslavom Levakom počela raditi solove i stolce, davala im je imena prema prepoznatljivim hitovima glazbene skupine.

Tako je Indira prodavala stol ‘Deja vu’ za 1250 kuna, a vrtna garniturua ‘Nevjera’ stoji 8000 kuna.

Njezin bivši kolega Boris Đurđević (44) mogao bi tužiti pjevačicu ako mu dozlogrdi što se ona koristi nazivima pjesmama u njegovu vlasništvu kako bi privukla kupce svojeg vrtnog asortimana, prenosi 24sata.

- Brand Colonia u mojem je vlasništvu, osnovao sam grupu, u nju pozvao članove, vlasnik sam svih pjesama i s njima ću raditi što hoću - rekao je Đurđević.

Suprug novopečene dizajnerice namještaja Hrvatskom društvu skladatelja duguje 8913 kuna. Levak nije plaćao naknadu za javno izvođenje pjesama u svojem kafiću, a njegovu tvrtku pokušala je ovršiti i državna televizija. Bjelovarčanin im je dugovao nekoliko tisuća kuna za pretplatu, no krajem ožujka je dugove podmirio, a sud je proces prekinuo.

Tvrtka Colonia Produkcija blokirana je jer državi Vinkovčanin nije platio porez od 383.097,39 kuna.


Boris Đurđević tvrdi da s tom firmom od 2011. nema veze, a da je tu firmu osnovao Tomislav Jelić Kameni te da je on odgovoran za njezino poslovanje.

Kad je Tomislav Jelić Kameni napuštao grupu 2014., šuškalo se da su ga razljutili članovi benda koji su u posao miješali svoje partnere.


Da je tome zaista tako pokazalo se čim je Indira otišla iz Colonije pa je dogovaranje nastupa prepustila suprugu. On joj je pomagao i oko nastupa na zagrebačkoj svadbi prošlog vikenda

Indirin suprug i novopečeni menadžer nije pak za 24 sata želio potvrditi jesu li HDS- ZAMP-u, čiji je Đurđević član, platili naknadu za izvođenje Colonijinih pjesama.

- Što je vas to briga? To je naša privatna stvar - rekao je Levak. Premda nastupa pod svojim prepoznatljivim imenom, Indira se na društvenim mrežama predstavlja kao Icolonia Forza nakon što je Đurđević istaknuo kako on jedini ima ekskluzivno pravo koristiti ime Colonije.

- Mogli smo nazvati tu stranicu i Mercedes, uostalom Indira će nastupati kao Indira - objasnio je njezin suprug. Nedugo nakon što se Đurđević vjenčao s ekonomisticom Valerijom Novak (34), povjerio joj je pisanje tekstova za svoju glazbu. Upravo je Colonia zbog Valerijinih stihova te Borisove glazbe zaslužila nominaciju za pjesmu “Zlatni dvori”, koja konkurira za ovogodišnju nagradu Cesarica za hit godine.

- Nezahvalno je razmišljati unaprijed o nagradama, no ako pjesma koju je Colonia otpjevala sa Sinovima ravnice bude nagrađena, moja supruga i ja ćemo kao autori ići na dodjelu nagrada - rekao je glazbenik.

Otkad je otišao iz Colonije, Tomislav Jelić Kameni nije se družio s nekadašnjim kolegama. Počeo se baviti organizacijom manifestacija, a kraće je razdoblje surađivao s Ninom Badrić.

Hoće li nekadašnji kolege zbog brenda Colonia završiti na sudu ili će se o budućim odnosima dogovoriti u miru - pokazat će vrijeme, navodi 24 sata.

Video sadržaj

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!