Poslušajte pjesmu za Vatrene Vesele Dujmić i Josipa Ćulumovića

Poslušajte pjesmu za Vatrene Vesele Dujmić i Josipa Ćulumovića

Tog dana, očekujući još jednu utakmicu naših vatrenih, misli su mi išle k našoj ranjenoj i napaćenoj domovini, pa sam na facebooku napisala sljedeće:

"Kako da je ne volim? Ta krv se za nju lila! Večeras ćemo navijati za svoju Hrvatsku. Za crvene i bijele kockice koje me podsjećaju na njih, na našu izranjenu i poginulu mladost. Crvena me podsjeća na njihovu prolivenu krv, a bijela na mladost koje su se odrekli za domovinu.

Oni su razlog zašto silno volim Hrvatsku. Za nevrijedno se ne daje sve. Ona je tako velika i vrijedna da se za nju dalo najvrijednije.
I zato mi se, dok gledam te utakmice, vraćaju slike devedesetih, kad smo disali ko jedno, srcem na terenu sa svojim mladićima, i zato me ispunja ponos, jer nije se dalo malo nego sve.

I znam, opet bi se sokolovi, novi, mladi, vinuli ka nebu za nju, za našu ljepoticu, našu Hrvatsku.
Ima u nama te ljubavi, i tog žara koji kazuje da bismo opet, ako zatreba, ginuli za nju. Večeras će opet svako srce disati za nju, našu Hrvatsku, koje ne bi bilo da nije žar ljubavi nosio srca naših mladića u vihore rata."

Nekoliko dana se u meni zapravo pripremalo sve za tu pjesmu koja će nastati nekoliko dana kasnije.
Napisah nekoliko dana prije: "Ma nije to samo nogomet. To je nada, da će mladi voljeti svoju Hrvatsku, to je sjećanje na boli i patnju u kojoj se Hrvatska rađala, to je ponos zbog pobjede i slobode. I nikad mi nitko neće iz duše izbiti ljubav prema domovini i ponos zbog naše mladosti koja je dala i srce, i život, i noge, i ruke, sve, sve je dala.
I zato će srce skakati do neba. Ne zbog nogometa, koliko zbog zajedničkog klicanja domovini."

Pronašla sam spot "Slavonac sam, time se ponosim", gledala i plakala. Tako prepuna emocija i sjećanja, učinila sam ono što uvijek iziđe iz moje duše kad se tako osjećam, napisala pjesmu. I poslala je prijatelju Josipu Ćulumoviću, ako ga Gospodin nadahne, da ju uglazbi.
Zatražio je da se pomolim na tu nakanu. Kako sam bila na poslu, nisam mogla moliti, ali sam Gospodinu to predala. Nakon dva sata Josip ju je već uglazbio i poslao mi snimku.
Tako je nastala pjesma : - "I opet bi."
Zahvalna sam Isusu na njoj. Sve je Njegov dar. (Vesela Dujmić)

Dodat ću još ja: Melodiju u cijelosti darovao mi je Duh Sveti i poslao sam ju nakon Vesele po nadahnuću i dragom prijatelju don Ivanu Dominiku Iličiću. Rekao mi je da bi htio na pjesmu napraviti prigodni video. Uradak je pred Vama. Nadam se i vjerujem da ćemo pjesmu snimiti i u studiju. (Josip Ćulumović)

misija

Video sadržaj

na vrh članka