Logo
Ispiši ovu stranicu

5. rujna 1946. Freddie Mercury – rock zvijezda koja je pjevala u čak četiri oktave!

5. rujna 1946. Freddie Mercury – rock zvijezda koja je pjevala u čak četiri oktave!

Godine 1970. osnovao je jedan od najpoznatijih bandova koji su obilježili glazbenu scenu uopće – grupu Queen. Njegove glasovne sposobnosti bile su upravo nevjerojatne jer je mogao pjevati čak četiri oktave.

 

Bio je pravi šok kada je otkriveno da je Mercury cijelo nasljedstvo ostavio svojoj prvoj ljubavi: djevojci Mary Austin.

Na današnji dan 5. rujna 1946. rođen je Freddie Mercury, jedna od najvećih zvijezda glazbene rock scene 20 stoljeća. Porijeklom je bio Iranac, pravim imenom Farrokh Bulsara, a rođen je u tadašnjem Zanzibaru, danas Tanzanija.

Majka Jer i otac Bomi porijeklom su bili Iranci koji su živjeli u Indiji i sljedbenici religije zoroastrizma. Freddijev otac bio je računovođa za britansku vladu. Kad su u Zanzibaru izbili nemiri, zajedno s obitelji seli se u Feltham, Engleska.

Godine 1970. osnovao je jedan od najpoznatijih bandova koji su obilježili glazbenu scenu uopće – grupu Queen. Njegove glasovne sposobnosti bile su upravo nevjerojatne jer je mogao pjevati čak četiri oktave.

Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je “Bohemian Rhapsody”, s albuma A Night at the Opera iz 1975. godine. U Britaniji se zadržala 9 tjedana na broju jedan top ljestvice. Kroz daljnji razvoj karijere napisao je veliki broj pjesama koje su i danas vrlo poznate i još se uvijek mogu čuti na stadionima ili u dvoranama, kao npr. “We are the Champions”(News of the World, 1977.), “Crazy Little Thing Called Love” (The Game 1980.), “Barcelona” (solo album Barcelona 1988.), prvu veliku uspješnicu grupe, Killer Queen (Sheer Heart Attack 1974.) i publici vrlo omiljenu “Love of My Life” (A Night At The Opera 1975.), koju je posvetio Mary Austin.

Mary Austin – jedina prava ljubav Freddievog života

Freddie je bio nesretna osoba i zbunjen zbog svog života i potrage za srećom. Odbio je javno govoriti o svojoj seksualnosti, čak i kada je to izravno upitan. Zna se da je često trošio velike količine novca u pokušaju da pronađe sreću. Jednom je rekao:

“Imam sve što novac može kupiti, osim sreće.”

i:

“Imam dovoljno sreće da budem bogat. Ponekad vjerujem da je jedina sreća koju mogu stvoriti ona s mojim novcem.”

Umro je od AIDS-a 1991. godine.

Iako je lutao u životu, više puta je izjavio da je jedina prava ljubav njegovog života njegova prva ljubav: djevojka Mary Austin.

Bio je pravi šok kada je otkriveno da je Mercury cijelo nasljedstvo ostavio baš njoj. Mary Austin je naslijedila Freddievo imanje u zapadnom Londonu procijenjeno na 20 milijuna funti, kao i 9 milijuna funti gotovine.

Njoj je ostavio i tajnu svoga groba – Freddie je kremiran, a samo Mary Austin zna gdje se pepeo nalazi.

Video grupe Queen „Bohemian rhapsody“

Izvor: narod.hr

Video sadržaj

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!