Bila je legenda jugoslavenskog rocka, a umrla kao beskućnica

Bila je legenda jugoslavenskog rocka, a umrla kao beskućnica

Klavijaturistica grupe Ekaterina Velika, Margita Stefanović Magi, bila je jedno od najpopularnijih lica ex-yu glazbe, a baš poput Mladena Mladenovića, kojeg je također zadesila tragična sudbina, publika ju je obožavala.

 Glazbom se počela baviti još kao djevojčica, a odrasla je u umjetničkoj obitelji. Proslavila se, dakako, u bendu EKV, a nakon što je upoznala Mladenovića poslije njegovog koncerta, on ju je odmah pozvao u bend, oduševljen njezinim talentom.

Zajedno su stvarali sve do njegove smrti 1995. Za vrijeme cijele karijere borila se s ovisnošću, a njezin problem s drogom eskalirao je nakon smrti oca.
 
Preminula je prije 18 godina, 18. rujna 2002. godine, a tada je imala je samo 43 godine. Glazbena heroina svoj je kraj dočekala sama i kao beskućnica, a jedna od najpoznatijih i najuspješnijih ex-yu grupa tako je ostala bez još jednog člana na tragičan način. Preminula je u infektivnoj klinici u Beogradu, a kao i Mladenović, ostavila je neizbrisiv trag u glazbi ovih prostora,  piše 24sata.hr.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka